Print Friendly and PDF

Revamped home

Situated in a park-like setting, this average home is revamped to take advantage of the surrounding trees, and also to incorporate more sustainable elements.

Nestled on the outskirts of a wonderful park-like setting filled with trees, the homeowners wanted to renovate their new home to take advantage of the natural surroundings. Existing framed windows are replaced with expansive double-glazed windows to offer unlimited views of the surroundings and let in plenty of natural light.

Minimalist window dressing allows unobstructed view of the outdoors without limiting the amount of natural light that now flows into the interiors. Double-glazing helps to insulate the home in the summer and winter months.

For the interior, a neutral backdrop of predominantly white, allows for pops of colour to be incorporated to add visual interest to rooms. Laminate wood flooring and wood furniture integrate elements of the surrounding trees into the home.   

The open plan kitchen and dining area continue the white theme, with bursts of colour here and there to add personality and interest to the predominantly white scheme.

Designed to be an oasis of calm and tranquility, the master bedroom has direct access to the outdoors via sliding glass doors. A long extension at one end of the bedroom sections off the bedroom and provides ample storage.

The ensuite bathroom provides shower and bath with expansive view of the outdoors.

The outdoor area is easily accessed via large, sliding glass doors in the living and dining rooms. Surrounded by lush green lawns and old trees, the wide porch takes full advantage of the surroundings. Wooden outdoor furniture and accessories seamlessly integrate the home with the surrounding greenery.

 

back to top