Print Friendly and PDF

Family home that's filled with colour

After living with a floor plan that just didn't work for this family, the walls between the tiny kitchen, dining room and sunroom were knocked down to create a large open plan space that is filled with colour and light. In fact, every room in the newly decorated home is now bursting with colour!

 

optimise-design.com

The existing floor plan consisted of small rooms that limited the family being able to get together. The new design opened up the layout by removing walls to make the house more sociable and allow more space for two growing children. The family room was decorated in bright contrasting colours that flow throughout the open spaces. Shades of blue were intermixed with splashes of key lime and orange for a colourful contrast.

The dining nook takes up very little space in the overall plan, and built-in benches provide plenty of additional storage. The cottage table with pine top is surrounded by bright blue chairs that take their colour cue from the glass subway tiles mounted on the front of the built-in benches, and also the kitchen splashback.

The previously compact kitchen is now an open space that allows mom to cook and help the kids with their homework, or watch over them in the playroom alongside.

What was originally a sunroom is turned into a playroom for the two children. Built-in storage and freestanding shelves provide all the storage space necessary for toys, as well as providing additional storage for the kitchen. Chalkboard doors add even more fun for the kids. A sliding door opens up onto the garden and lets in lots of natural light.

 

 

back to top